LinkedIn samenvatting schrijven

LinkedIn samenvatting: De ultieme checklist

Wil je een onweerstaanbare LinkedIn samenvatting creëren? Met onze checklist ben je verzekerd van succes. Leer hoe je jezelf op een professionele en overtuigende manier kunt presenteren, zodat je de aandacht trekt van potentiële werkgevers en zakelijke connecties.

Volg onze checklist en maak indruk met je LinkedIn samenvatting!

Wat is het doel van je LinkedIn samenvatting?

Houd bij het schrijven van je LinkedIn samenvatting voor ogen wat je doel is van je LinkedIn profiel en wat je ermee wilt bereiken.

En als je dan toch een samenvatting gaat schrijven; maak ‘m goed! Je LinkedIn samenvatting moet fijn en plezierig zijn om te lezen.

Maak er dus geen slaapverwekkende opsomming van je werkervaringen van en wat je allemaal bereikt hebt (gaap).

Zorg ervoor dat als iemand jouw samenvatting leest denkt: Hé, leuk. En probeer ervoor te zorgen dat je LinkedIn samenvatting een goed beeld van jou als persoon geeft en wat je te bieden hebt.

‘Schrijf een tekst die tot de verbeelding spreekt. Vertel waarom en hoe jij iemand kunt helpen. Beschrijf wat je drijfveren zijn.’

 

Bekijk hieronder de ultieme checklist met acht punten om een LinkedIn samenvatting te maken.

LinkedIn samenvatting: de ultieme gids

1. Naam

Begin met je naam, voeg eventueel titels toe als die ertoe doen.

 

2. 1e persoon enkelvoud

Schrijf je LinkedIn samenvatting vanuit de ik-vorm.

 

3. Notendop

Beschrijf in 2 of 3 zinnen waarmee jij iemand kunt helpen en waarom jíj de juiste persoon bent. Waarmee kun jij een ander van dienst zijn? Wat is het voordeel om van jouw diensten gebruik te maken uit al die duizenden anderen waar uit gekozen kan worden? Wees helder en kort, vertel het in een notendop.

 

4. Hoe en waarom doe je dit werk?

Vertel hoe jij te werk gaat en laat zien dat je je werk met liefde doet. Stop er een beetje passie in. Waarom doe je wat je doet?

5. Zoekwoorden/keywords

Met welke woorden zal er gezocht worden naar  mensen zoals jij? Verwerk deze zoekwoorden in je LinkedIn samenvatting. Waarschuwing! Ga niet forceren om de keywords erin te schrijven. De kans dat je tekst daardoor onsamenhangend en onleesbaar wordt is zeer groot.

 

6. Scannable

Gebruik:

• alinea’s

• opsommingspunten (bullets)

⇒ eventueel symbolen

Maak je samenvatting fijn om te scannen (dus géén lange ondoordringbare lappen tekst). Mensen zullen snel je profiel scannen en beslissen gelijk of ze iets aan je hebben. Als ze denken dat jij ze kan helpen, dan zullen ze wel contact met je op nemen (zie volgende punt).

 

7. Call to action

Sluit af met een actiegerichte boodschap. Laat de bezoeker van je LinkedIn profiel contact met je opnemen of je website bezoeken. Zorg er dus voor dat je je contactgegevens erbij staan.

 

8. Correct Nederlands

Controleer je LinkedIn samenvatting op spelfouten. Zorg ervoor dat alle zinnen lekker lopen en gemakkelijk te lezen zijn. Gooi je samenvatting door de spelling- en grammaticacontrole en laat het voor de zekerheid door iemand anders nalezen.

Vind je deze LinkedIn checklist heel handig, maar lukt het toch niet?
Neem contact op. Dan kijken we wat we kunnen doen.
CONTACT

OK! Dit waren de punten voor je LinkeIn samenvatting. Gebruik ze en je profiel zal er tip top uitzien.

Heb je nog een toevoeging op deze ultieme LinkeIn samenvatting checklist? We horen het graag in de comments!

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 MLDR Communicatie - Website made with by Jean-Marc Mulder