email marketing waarom onmisbaar

E-mail marketing is de beste manier om in contact te komen én te blijven met klanten voor bedrijven vinden digitale marketing experts die het kunnen weten.

Volgens de online marketeers is e-mail hét communicatiemiddel tussen ondernemingen en hun publiek.

There’s no Holy Grail to content marketing, but if there was one, it would be the email subscriber.” – Joe Pulillizi

Onderzoek van Marketing Profs geeft aan dat e-mail marketing nog steeds het meest effectieve marketing kanaal binnen online marketing is. En onderzoek van Ascend2 laat zien dat 90% van marketing influencers een e-mail strategie belangrijk vindt voor het behalen van marketing doelen.

E-mail Marketing vs. Social Media

E-mail marketing is essentieel, want je kunt je publiek op een directe en persoonlijke manier bereiken. Je hoeft je met e-mailen bijvoorbeeld geen zorgen te maken of je berichten wel gezien worden, zoals bij social media. Bij sociale media weet je zeker dat niet al je volgers je berichten in hun tijdlijn te zien krijgen.

E-mail Marketing en ROI

Ook staat e-mail marketing bekend om zijn hoge Return On Investment (ROI). Onderzoek toont aan dat voor iedere $1 die er wordt besteed er $38 wordt verdiend.

Het loont dus zeker de moeite om te investeren in een sterke e-mail marketing strategie.

In dit blog 5 redenen waarom e-mail marketing onmisbaar is voor je digitale marketing strategie.

 

Waarom is E-mail Marketing Essentieel?

 

1. E-mail is het Meest Gebruikte Communicatie Middel

Ken jij iemand die geen e-mail heeft of gebruikt? Waarschijnlijk niet en anders is het vast één of andere hipster die alleen social media gebruikt. Daarom even een weetje:

Er zijn 3x zoveel e-mailaccounts dan Facebook en Twitter accounts samen.

De hele wereld gebruikt e-mail en dit worden er alleen maar meer. Volgens Radicati Group zijn er in aan het eind van 2021 meer dan 4 miljard e-mailgebruikers.

Hiernaast ontvangt volgens Campaignmonitor 72% van de mensen promotionele content het liefst via de mail dan via andere media.

Het is daarom aan te raden om e-mail marketing te gebruiken als onderdeel van je digitale marketing. Als je e-mail niet gebruikt als onderdeel van je online marketing strategie, mis je een belangrijk communicatiemiddel.

Iedereen e-mailt, dus waarom zou je dit dan niet gebruiken? E-mail is een goede manier om in contact te komen én te blijven met je klanten.

Met een goede e-mail strategie kun je van je ontvangers klanten maken.

Mensen willen altijd goede informatie, interessante updates of aanbiedingen ontvangen. Dit kun je allemaal aanbieden via de mail.

Hierbij kunnen mails heel eenvoudig doorgestuurd worden. Zo is de kans groot dat als je e-mails worden gedeeld, daar kunnen weer nieuwe abonnees uit komen en daaruit weer nieuwe klanten.

 

Conclusie: Gebruik e-mail marketing en maak trouwe klanten van je lezers door ze waardevolle e-mail updates te sturen.

 

2. E-mail Berichten Worden Zeker Ontvangen

Ja, social media is zeer belangrijk voor brand awareness, maar zoals we hierboven al zagen zijn er véél meer e-mailaccounts dan social media accounts. Dus kun je e-mail marketing niet negeren.

Daarbij wordt het steeds lastiger om de naamsbekendheid van je merk te vergroten via social media. Social media platformen veranderen voortdurend hun algoritmes, zodat je volgers je berichten steeds moeilijker te zien krijgen.

Bij social media ben je afhankelijk van deze kanalen wat zij laten zien in de News Feeds van je Followers, omdat je deze niet bezit.

Het komt erop neer dat je (steeds meer) moet gaan betalen om je berichten onder de aandacht te krijgen. Met e-mail daarentegen ben je er zeker van dat je ontvangers je boodschap ontvangen.

De volgorde waarop jij je e-mailberichten ontvangt wordt niet bepaald door de e-mail providers.

Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een e-mail lijst, want je bent de eigenaar van deze lijst met e-mailaccounts.

Verstuur Relevante Content

Het hebben van e-mailadressen is van grote waarde, omdat mensen met het geven van hun e-mailadres aangeven dat ze geïnteresseerd zijn in je content. Dit betekent ook dat je voorzichtig moet zijn met je nieuwsbrieven.

Mensen schrijven zich in om waardevolle informatie te ontvangen en niet om lastig gevallen te worden met op sales gerichte spam.

 

Conclusie: Bouw aan je e-mail lijst, want in tegen stelling tot social media bezit je die écht.

 

3. E-mail Marketing is Goedkoop en Effectief

E-mails versturen kost niets. Ja, het vergt tijd en energie om een goede mail op te stellen, maar het klikken op verzenden is gratis.

E-mail marketing heeft hele lage kosten en volgens Hubspot zegt driekwart van de bedrijven dat e-mail marketing een geweldig ROI heeft. Onderzoek van Venture Beat laat zien dat e-mail marketing 38 x de investering aan ROI behaalt.

Ook volgens Kissmetrics is e-mail marketing het meest effectieve marketing kanaal wanneer het op ROI aankomt.

Zeker voor kleine bedrijven en ondernemers die geen groot marketing budget hebben is e-mail marketing een hele goede keus. Je kunt met weinig geld enorm veel bereiken. Het is veel goedkoper dan media zoals tv, radio of geprinte advertenties.

 

Conclusie: Voor small business owners is e-mail marketing in feite onmisbaar. Het is eenvoudig, effectief en goedkoop. Je kunt er veel mee bereiken voor bijna niets.

 

4. E-mail Marketing is Eenvoudig te Meten

Weten wat wel en wat niet werkt, dat is de sleutel naar succes voor iedere marketing campagne. Met e-mail marketing tools krijg je heel makkelijk inzicht hierin. Je kunt nagaan hoeveel keer de e-mails geopend zijn, op welke links er is geklikt, click through rates bekijken, en de afmeldingen voor je nieuwsbrieven bekijken.

Het is belangrijk dat je de prestaties van je e-mail campagnes bijhoudt, zodat je deze kunt aanpassen en verbeteren. Maak daarom gebruik van de data om tot waardevolle inzichten te komen.

En bekijk je e-mail campagnes ook over een langere periode en niet alleen van campagne tot campagne. Doe eens een stap terug en kijk naar het engagement wat behaald wordt.

Wat voor resultaten behaalt je e-mail marketing strategie? Waarom worden de e-mails geopend en hoe komt het dat er wordt doorgeklikt ?

Analyseer de titels van je e-mails, de CTA’s, en evalueer de unsubscribe rates.

Dit is allemaal informatie waarmee je je e-mail strategie kunt optimaliseren. Het gaat erom dat je je lezers beter begrijpt en waar zij behoefte aan hebben. Hiermee kun je je e-mail campagnes verbeteren en waardevolle content leveren.

 

Conclusie: Meet je e-mail marketing strategie en campagnes en gebruik de gegevens om deze te verbeteren.

Met zorg uitgekozen leestip:

9 Content Marketing Feiten die je Moet Weten

 

5. Met E-mail Marketing kun je Alle Fases Binnen de Customer Lifecycle Tackelen.

Met e-mailmarketing kun je zeer doelgericht berichten versturen naar je ontvangers. Je kunt je publiek segmenteren en opdelen, zodat je persoonlijke en op maat gemaakte e-mails kunt versturen.

Zo kun je potentiële klanten de juiste content geven die ze helpt naar de volgende stap binnen de buyer cyclus.

Voordat we hier verder op in gaan is het handig om personas te hebben, zodat je je klanten de content geeft die ze nodig hebben bij iedere stap binnen de cyclus. Dit is het proces dat klanten doorgaan voordat ze tot een aankoop overgaan.

De Customer Buying Cycle heeft 5 verschillende stadia:

Het is alleen dat deze 5 stadia van de Customer Buying Cycle volgens Campaign monitor zijn verouderd.

Tenminste; de marketing funnel is verouderd.

Door alle nieuwe digitale marketing kanalen en tactieken werkt de marketing trechter niet meer en is er een nieuwe ontstaan die alle pre-purchase en post-purchase fasen samenvoegt.

Zo heb je een completer beeld van de customer lifecycle.

In tegenstelling tot de oude trechter kunnen leads op ieder punt van de funnel binnenkomen. Daarna kunnen ze allemaal een andere route afleggen en zo wordt iedere ‘journey’ een unieke ervaring.

Er is geen traditionele rechttoe rechtaan weg meer die wordt afgelegd.

En hoewel de marketing trechter verandert, blijft e-mail marketing leidend binnen iedere fase van deze nieuwe funnel.

Voor e-mail marketeers is het belangrijk hierop in te spelen, omdat dit de kans geeft om doelgerichte berichten te versturen. Door je ontvangers te verdelen in verschillende categorieën kun je effectiever e-mails zenden en beter inspelen op de behoeften en wensen van je klanten. Want volgens MailChimp hebben segmented e-mail campaigns 100.95% meer clicks dan non-segmented campaigns.

 

Conclusie: Met e-mailmarketing kun je de juiste content op het juiste moment in de buying cycle geven.

 

Samenvatting

E-mail marketing is meetbaar, betaalbaar en zeer belangrijk voor iedere onderneming. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om direct in contact te komen én te blijven met hun klanten.

Een goede e-mail marketing strategie is onmisbaar voor het behalen van je (digitale) marketing doelen.

 

Gebruik jij e-mail marketing voor je onderneming? En zo ja; Wat zijn jouw ervaringen?

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 MLDR Communicatie - Website made with by Jean-Marc Mulder