Blogtitels Getallen

Blogtitels met getallen erin zijn een geweldige manier om lezers naar je site te trekken.

Titels met ‘10 tips’ of ‘In 5 stappen een social media strategie opzetten’ vallen op, worden vaker gedeeld op social media en genereren traffic. Maar welk getal kun je het beste gebruiken in de titel van je blog?

Venngage bekeek 121,333 artikelen om het ultieme cijfer te vinden. Ze geven tips welke getallen je het beste kunt gebruiken in de titel van je blogposts.

Daarnaast raden ze aan welke cijfers je beter niet in de kop bij je artikel kunt zetten. Wil je dat je content gedeeld en gelezen wordt dan kun je sommige getallen maar beter mijden.

 

Getallen & Titels

Copyblogger stelt dat gemiddeld 8 van de 10 mensen de kop boven een artikel lezen, maar dat slechts 2 van de 10 de rest lezen. Het is dus belangrijk om een goede kop bij je content te creëren en daarna de aandacht van de lezer vast te houden.

Volgens MOZ hebben lezers een voorkeur voor blogtitels met een getal erin. Op een titel zonder cijfer wordt minder geklikt. Je kunt dus zonder twijfel een nummer in je headline zetten, maar gebruik dan wel een cijfer dat nieuwsgierig maakt.

In dit blog vind je:

 • Welke getallen goed werken in blogtitels.
 • Welke cijfers genegeerd moeten worden.
 • Een overzichtelijke infographic.
 • 7 tips voor het gebruik van getallen in titels.

 

OK. Laten we beginnen en kijken welke getallen het goed doen in blogtitels en welke getallen je beter links kunt laten liggen.

Welk getal maakt van een gewone titel een pakkende blogtitel die onweerstaanbaar is om op te klikken?

 

Getallen om in blogtitels te gebruiken

 

 

Welk cijfer is perfect voor een blogtitel?

 

10 is het beste getal om in blogtitels te gebruiken.

Van alle getallen die bekeken zijn is nummer 10 is hét getal voor een blogtitel.

Het aantal shares op social media met 10 in de titel is het verreweg het grootst.

Met stip op 1 staat 10. Uit de data blijkt dat het getal tien in combinatie met de woorden ‘Top 10’, ‘10 Beste’ en ‘10 Manieren’ in de titel absoluut het beste getal is om te gebruiken.

Dus als je een blog met 10 tips schrijft dan weet je dat de titel 10 tips moet hebben. Hierdoor wordt die bijna onweerstaanbaar en zeer clickable.

 

2e beste getal voor blogtitels

 

Nummer 5 is een goede tweede om in de kop van een blog te gebruiken. Het krijgt bijna net zo veel shares als het getal 10.

Het succes wordt verklaard doordat het makkelijker ‘5 tips’ typen is dan ‘10 tips’.

Tsja….het zou een reden kunnen zijn.

Het is wel opvallend dat het getal 5 op Twitter inderdaad sneller gedeeld wordt en dat op Facebook 10 een beter aantal is om in een titel te gebruiken. Misschien dat dit toch aan de snelheid van het medium ligt.

Een andere reden is dat mensen de voorkeur geven aan getallen die deelbaar zijn door 5.

Volgens The Guardian geven mensen de voorkeur aan getallen die eindigen op een 5. De cijfers die je kunt delen door vijf zijn bijvoorbeeld een stuk geliefder dan andere oneven nummers.

Uiteraard zijn er ook nog andere populaire oneven getallen, maar een 5 kun je zonder na te denken in de blogtitel zetten.

Getallen die je ook goed kunt gebruiken in blogtitels

De getallen 3, 4 en 7 kwamen op de 3e, 4e en 5e plaats.

3 lage getallen onder de 10 en daarom waarschijnlijk populaire cijfers.

Lage getallen maken een blog overzichtelijk. Kleine getallen zijn beter en sneller te verwerken dan grote. De lezer overziet een blog makkelijker en het maakt een artikel scannable.

 

Headlines met 3, 4 en 7 erin werden goed gedeeld via sociale media en kregen meerdere backlinks. Als je meer wilt weten over backlinks voor je website ga dan even naar Venngage.

Misschien leuk om te weten dat volgens The Guardian 7 het meest favoriete cijfer van iedereen is.

 

Getallen die je zeker niet moet gebruiken in blogtitels

 

Slechtste cijfer om te gebruiken

2 is absoluut het slechtste cijfer om te gebruiken in een blogtitel. Wanneer je dit cijfer gebruikt weet je bijna zeker dat je blog geen aandacht zal krijgen.

Een blog dat maar twee punten heeft zal geen traffic en geen shares krijgen.

Lezers zullen je blog negeren, omdat een blog met maar 2 punten niet zoveel te melden heeft. Als je dan toch aan het bloggen bent, kun je beter meer content toevoegen. Moet natuurlijk wel relevante content zijn, want als je gaat schrijven om het schrijven dan is dat geen goed idee.

Hou je content altijd kort en bondig.

Wanneer je aan woordvulling gaat doen zullen lezers snel afhaken. Het houdt in dat het onderwerp te mager is voor een goed blog. Evalueer je blog. Kijk of je er meer dan twee punten van kunt maken. Is dit niet het geval dan moet je het blog laten vallen.

Een blog met een lijst van 2 punten is geen blog.

 

Andere getallen die je beter niet kunt gebruiken in blogtitels

Je kunt beter geen getallen boven de tien in de koppen boven je blogs gebruiken. De cijfers 11 t/m 19 haalden niet zulke goede resultaten.

De verklaring hiervoor is dat mensen op zoek zijn naar blogs die snel en simpel te lezen zijn.

Een blog als 5 content marketing methoden om gevonden te worden klinkt als 5 minuutjes leestijd, maar ‘19 tips voor je blogtitels’ ziet eruit als een goed uur lezen.

Een uitzondering is 15. Dit aantal scoort het minst slecht. Waarschijnlijk omdat het in het rijtje 5, 10 en dan 15 zit en dus deelbaar door 5 is. Daarbij doen de getallen 5 en 10 het heel goed, zoals we hierboven al hebben gezien.

Toch is het aan te raden om voorzichtig te zijn met getallen boven de tien.

Maar…… hele hoge nummers in de titels van je blogs kunnen dan weer wel. Een blog met bijvoorbeeld ‘100 tips’ kan zeker. Dat komt omdat het dan meer als een overzicht overkomt.

Mensen zullen het scannen en niet als een ‘gewoon’ artikel helemaal lezen.

Zoals je kunt zien scoren de getallen 20 en 25 ook best goed. Dit komt zoals we eerder al zagen doordat deze getallen deelbaar zijn door 5.

Toch grappig om te zien dat mensen zo’n voorkeur voor bepaalde getallen hebben.

Of in ieder geval iets met wiskundige combinaties hebben.

Rare getallen in titels doen het niet beter

Er zijn blogs waarin wordt gezegd dat je geen voorspelbare getallen moet gebruiken. Want die zijn saai en met aparte getallen in je blogtitels val je zeker op.

Met unieke getallen bedoelen ze dat je zeker niet het getal 10 moet gebruiken. Omdat 10 heel veel wordt gebruikt en je blogtitel er tussen al die andere blogs niet uit zal springen.

Dat kan wel zo zijn, maar zoals we gezien hebben is 10 gewoon het beste getal om in je blogtitel te zetten. Want dan wordt je blog het meeste gedeeld via sociale media.

Dus…wat te doen?

Omdat een getal heel veel wordt gebruikt hoef je het nog niet te vermijden. Of zoals Sonia Simone het zegt: Laat je niet tegen houden om iets te gebruiken, omdat het populair en effectief is.

Je kunt dus wel op zoek gaan naar ‘unieke’ getallen, maar ga het niet forceren. Schrijf net als Copyblogger 10 popular headline formulas als je daar zin in hebt.

Met aandacht gekozen leestip:

9 Tips voor Verleidelijke Blogtitels

 

Schrijf getallen als cijfers in blogtitels

Kun je in een blogtitel beter ‘Drie beste’ of ‘3 beste’ gebruiken?

Als je de titels van blogs op internet bekijkt dan zie je dat de meeste bloggers voor een cijfer kiezen.

Volgens Venngage is dat heel verstandig, want titels met een cijfer worden veel meer gedeeld op social media. Ze worden 400% meer gedeeld dan blogtitels met voluit geschreven getallen erin.

Ook volgens Jakob Nielsen kun je nummers beter als cijfers weergeven bij het schrijven voor online lezers.

Blogtitels met een cijfer erin zijn ook goed voor link building. Een titel met een cijfer krijgt wel 7x zoveel backlinks.

Blogtitels met cijfers krijgen:

 • Meer shares op social media
 • Meer backlinks

Dus als je een getal in de kop boven je blog gebruikt, neem dan altijd een cijfer en schrijf het niet als een woord.

Wat is het ultieme nummer om te gebruiken in je blogtitel?

Hier onder een infographic van Venngage met daarin de belangrijkste punten.

 

Conclusie

Een getal gebruiken in je blogtitel is een goede manier om de aandacht van lezers te trekken. Net dat ene nummer kan ervoor zorgen dat je blog wordt gedeeld op sociale media.

Uit het onderzoek van Venngage blijkt dat sommige cijfers in blogtitels beter worden gedeeld dan andere.

Je kunt natuurlijk ieder getal voor je blogtitel nemen. Maar als je wilt dat je blog eruit springt, kun je beter de volgende 7 regels toepassen:

 1. Nummer 10 is de beste keuze
 2. Nummer 5 is een zeer goede tweede
 3. Nummers 3, 4 en 7 zijn een goede keuze
 4. Beter geen getallen boven de 10 (behalve 15, 20, 25 of …)
 5. Gebruik NOOIT het getal 2 in je blogtitels
 6. Rare nummers maken niet hét verschil
 7. Gebruik altijd een cijfer en niet een als woord geschreven getal

 

Heb jij een getal dat je graag gebruikt in je blogtitels?

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 MLDR Communicatie - Website made with by Jean-Marc Mulder